До 9 років тюрми за незаконне переправлення ухилянтів через кордон: виявлено чергову схему

До 9 років тюрми за незаконне переправлення ухилянтів через кордон: виявлено чергову схему

Троє фігурантів здійснювали незаконне переправлення громадян віком від 18 до 60 років через державний кордон України до країн Європейського Союзу. Крім того, учасники групи виготовляли фіктивні консульські посвідчення для громадян призовного віку, які мали на меті уникнути мобілізації.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП в Київській області.

Зловмисниками виявилися жителі столиці 34, 33 та 24 років. Поліцейські встановили, що у чоловіків був розроблений злочинний план та розподілені ролі. Організатор залучав знайомих на території Київщини, Дніпропетровщини та у столиці, які підшукували «клієнтів», що бажали нелегально потрапити до країн ЄС за грошову винагороду. Вартість послуг для однієї людини становила 10 000 доларів. 

Також було проведено санкціоновані обшуки за адресами проживання фігурантів та офісних приміщень, де вилучено майже 200 тисяч доларів США, компʼютерну техніку, мобільні телефони, підроблені посвідчення, а також техніку для їх виготовлення. 

Наразі трьом зловмисникам повідомлено про підозру за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 (Замах на незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до девʼяти років позбавлення волі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.