Нетаньягу виступить перед Конгресом США

Нетаньягу виступить перед Конгресом США

Спікер Палати представників США Майк Джонсон у четвер, 23 травня, заявив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху "невдовзі" планує виступити на спільному засіданні Конгресу. Про це пише The Times Of Israel.
Джонсон не уточнив, коли саме відбудеться виступ, але сказав, що лідер більшості в Сенаті Чак Шумер підписав його.
«Це буде своєчасним і дуже сильним проявом підтримки ізраїльського уряду в час найбільшої потреби», — сказав Джонсон у своїй промові в посольстві Ізраїлю у Вашингтоні на щорічному заході з нагоди Дня незалежності.

Крім того, офіційний представник повідомив виданню, що Нетаньягу прагне відстояти інтереси Ізраїлю, і його не турбують можливі наслідки в США.
У 2015 році близько 60 демократів бойкотували останню спільну сесійну промову Нетаньягу, яка була організована лідерами республіканців у Конгресі за спиною тодішнього президента Барака Обами, аби змусити ізраїльського прем'єра лобіювати проти ядерної угоди, яку Вашингтон підписав з Іраном наприкінці того ж року.
Зазначається, що майбутню промову Нетаньягу може бойкотувати набагато більша кількість демократів, оскільки війна Ізраїлю проти ХАМАС в секторі Газі «стає все більш непопулярною» серед них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.