У НСЗУ пояснили, які безкоштовні ліки можуть отримати українці

У НСЗУ пояснили, які безкоштовні ліки можуть отримати українці

Українці мають право на отримання безкоштовних ліків за певним переліком захворювань відповідно до державних програм.
Про це повідомляє НСЗУ.
Як пояснюється в повідомленні, громадяни можуть отримати необхідне за програмою реімбурсації "Доступні ліки" в наступних випадках: розлади психіки та поведінки;
епілепсія; нецукровий діабет; хвороба Паркінсона; інсулін; знеболювальне для паліативних пацієнтів; а також ліки, необхідні пацієнтам у посттрансплантаційному періоді.
В НСЗУ інформують, що медпрепарати також надаються з Національного переліку основних лікарських засобів при стаціонарному та амбулаторному-поліклінічному лікуванні.
Зазначається, що медзаклади закуповують ліки з Нацпереліку самостійно.
Також українцям доступні ліки, які медзаклади отримують через централізовані закупівлі державного підприємства "Медичні закупівлі України" за заявками регіональних департаментів охорони здоров’я.
Крім того, у більшості громад діють спеціальні програми для забезпечення мешканців безоплатними ліками. в НСЗУ зауважують, що в такому випадку вартість препаратів відшкодовується з місцевих бюджетів.
Ліки в Україні
Нагадаємо, нещодавно уряд України ухвалив постанову, що дозволяє робити вакцинації в аптеках, що має на меті зробити щеплення доступнішими та простішими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.