Україна розірвала низку угод із СНД: Зеленський підписав укази

Україна розірвала низку угод із СНД: Зеленський підписав укази

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, підписав укази про вихід України з низки угод, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав.
Про це повідомляє сторінка Офісу президента.
На сайті зазначено, що президент підписав чотири укази. Один із них свідчить, що Україна вийшла з угоди між державами-учасницями Співдружності Незалежних Держав щодо Стратегічних сил.
Другий указ говорить про те, що Україна вийшла з угоди Ради глав держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав про Збройні сили і Прикордонні війська.
Третій передбачає, що Україна вийшла з угоди про створення Спільної консультативної комісії з питань роззброєння. У четвертому вказується, що Україна вийде з таких рішень Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав:
Рішення про Раду міністрів внутрішніх справ держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав; Рішення про внесення змін і доповнень до положення про Раду міністрів внутрішніх справ держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав; Рішення про внесення змін і доповнень до положення про Раду міністрів внутрішніх справ держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.
Співдружність Незалежних Держав
Міжнародна організація, покликана регулювати відносини співробітництва між деякими державами, що входили раніше до складу СРСР. При цьому основну вагу в ній має Росія, тому після 2014 року Україна стала поступово розривати свої відносини з цією організацією.
Водночас процес цей виявився довгим, оскільки через майже 10 років Україна продовжує виходити з низки угод. Наприклад, у січні Україна розірвала угоду з СНД про співпрацю між судами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.