Яхта Медведчука перейшла під український прапор

Яхта Медведчука перейшла під український прапор

Яхта колишнього народного депутата Віктора Медведчука Royal Romance отримала свідоцтво про право плавання під державним прапором України. Про це йдеться у пресрелізі Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).
"Спільними зусиллями Агентства з розшуку та менеджменту активів та Адміністрації судноплавства арештована люксова 92-метрова яхта Royal Romance набула статусу українського судна, що означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України", – йдеться в повідомленні АРМА.

За інформацією голови Адміністрації судноплавства Євгена Ігнатенка, відповідні зміни вже внесені до Міжнародної морської організації (ІМО).

"Це історичний момент для нашої країни. Перший в історії України арештований актив, що знаходиться за кордоном, отримав державну реєстрацію в Україні. Зазначене сприятиме подальшій реалізації арештованої яхти та надходженню коштів від реалізації до державного бюджету України", – підкреслив Ігнатенко.

Як відомо, 18 березня АРМА оголосила про продаж яхти Медведчука. Royal Romance оцінюється мінімум у 130 млн євро.
А напередодні стало відомо, що аукціонний дім Troostwijk Auctions, який переміг у конкурсі з реалізації яхти Медведчука, відмовився від підписання договору про організацію торгів. Тому це право передали аукціонному дому Boathouse Auctions.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.