Британія виділить до 10 млн фунтів на ремонт української залізниці

Британія виділить до 10 млн фунтів на ремонт української залізниці

Уряд Британії вирішив виділити до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на допомогу в відновленні залізниці в Україні, щоб використовувати потяги для експорту зерна.
В уряді нагадали, що минулого тижня британські міністри закордонних справ і оборони відвідали Туреччину для обговорення теми відкриття морських експортних маршрутів.
Однак, як зазначається, окрім запобігання вивозу зерна з України через Чорне море – маршрут, яким історично експортувалося 96% українського зерна, російські атаки порушують експорт залізницею.
"Щоб протидіяти цьому, Велика Британія надає українській залізниці до 10 мільйонів фунтів стерлінгів у матеріалах та обладнанні для ремонту залізничної інфраструктури та допомоги у вивезенні зерна з країни залізницею", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що Велика Британія перебуває у тісному зв’язку з урядом України щодо того, як максимізувати пропускну здатність залізниці та забезпечити рух поїздів і зерна.
"Дії Путіна в Україні створюють жахливі поштовхи в усьому світі, підвищуючи ціни на енергоносії та продукти харчування, мільйони людей перебувають на межі голоду. Тільки Путін може покласти край цій непотрібній і марній війні. Але світові лідери мають об’єднатися та застосувати свої об’єднані економічні та політичні сили, щоб допомогти Україні та полегшити життя домогосподарствам у всьому світі", – заявив прем’єр Британії Борис Джонсон.

Раніше міністри закордонних справ G7 закликали Росію припинити атаки та розблокувати українські чорноморські порти для експорту продовольства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.