Бригада Нацгвардії “Хартія” прибула на посилення в район Очеретиного

Бригада Нацгвардії “Хартія” прибула на посилення в район Очеретиного

13-та бригада оперативного призначення Національної гвардії України "Хартія" прибула на посилення у район селища Очеретине, де нещодавно змогла закріпитися російська армія.
"Зведений підрозділ 13 бригади НГУ "Хартія" та 467 окремого піхотного батальйону ЗСУ виконують бойове завдання на Донеччині. За останні тижні аеророзвідка з артилерією знищила групи піхоти на пікапах та вантажних автівках, підбили також ворожий танк. Загалом підрозділ уже завдав противнику втрат приблизно 200 осіб піхоти", – йдеться у заяві бригади.

За даними видання, "Хартія" вже не перший підрозділ, який перекидають на Авдіївський напрямок для спроби стабілізації ситуації. Після захоплення Очеретиного росіяни не зупинилися і продовжили "розповзатися" на схід і на північ – за даними DeepState, їм вдалося пройти вже 2-3 кілометри.
Нагадаємо, аналітики DeepState повідомляли, що 16 квітня ворог просунувся в Очеретине.
27 квітня в ОСУВ "Хортиця" підтвердили, що ворогу вдалося прорватися й закріпитися в певній частині цього населеного пункту.
2 травня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що російським окупантам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному Покровського району, проте частина, в якій знаходиться противник, перебуває під вогневим контролем українських воїнів, бої тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.