Іран погрожує покарати Ізраїль та висунув ультиматум Раді безпеки ООН

Іран погрожує покарати Ізраїль та висунув ультиматум Раді безпеки ООН

Іран вимагає, щоб Рада безпеки ООН засудила удар Ізраїлю по його консульству в Дамаску. В іншому випадку Тегеран погрожує відповісти на атаку.
Про це повідомляє місія Ірану при ООН у Twitter.
"Якби Рада Безпеки ООН засудила акт агресії сіоністського режиму щодо наших дипломатичних об'єктів у Дамаску і згодом притягла до відповідальності його виконавців, необхідність для Ірану покарати цей режим-ізгой, можливо, відпала б", – зазначає місія Ірану.

Що передувало
Нагадаємо, 1 квітня Ізраїль завдав потужного авіаудару по центральному кварталу Меззе в центрі Дамаска в Сирії. Будівлю іранського консульства було повністю знищено.
Також внаслідок атаки пошкоджено сусідню резиденцію посла Ірану, але він залишився неушкодженим. Загинули 11 людей, серед яких 7 іранців, двоє ліванців та двоє сирійців.
Пізніше стало відомо, що семеро загиблих іранців – члени Корпусу вартових Ісламської революції. Серед них – високопоставлений бригадний генерал КВІР Мохаммад Реза Захеді.
Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац вже попередив Іран, що у разі атаки зі своєї території країна завдасть ударів у відповідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.