В Одесі перейменують низку вулиць міста: список нових назв

В Одесі перейменують низку вулиць міста: список нових назв

Одеська історико-топонімічна комісія ухвалила рішення про перейменування 39 вулиць міста.
Про це заявив учасник комісії Петро Обухов.
За його словами, 19 вулиць міста потребують перейменування через невідповідність українському правопису.
"Наприклад, у нас є Лодочний провулок, а в українській мові немає слова "лодка", є слово "човник", тому це має бути не Лодочний, а Човновий, або не Наклонна, а Нахильна, або не Уютна, а Затишна. І ось сьогодні ми ухвалювали рішення щодо результатів експертизи, яку ми зробили в інституті Мечникова і ці норми будуть прийняті на сесії міськради через тиждень", – розповів Обухов.

Також він додав, що назви ще 10 вулиць змінять через декомунізацію.
вул. Олександра Вронського – композитора Вербицького; вул. Єліна – Ференца Ліста; вул. Кондренко – Ближні млини; вул. Корнюшина – Миколи Лисенка; вул. Кострова – Ольги Благовидової; вул. Кристаловського – композитора Бортнянського; вул. Перепікання – композитора Лятошинського; вул. Скворцова – Йозефа Прибіка; провулок Краснослобідський – провулок гетьмана Петра Дорошенка; провулок Червоних зірок – провулок Стурдзовський.
Він зазначив, що комісія запланувала все так, щоб вулиці одного району називалися на честь відомих українських композиторів, художників чи артистів.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що у додатку "Київ цифровий" завершено рейтингове електронне голосування щодо перейменування міських об'єктів, назви яких пов'язані з Росією та її сателітами. Усього було отримано понад 6,5 мільйонів голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.