Швеція передасть Чехії 30 млн євро на закупівлю снарядів для України

Швеція передасть Чехії 30 млн євро на закупівлю снарядів для України

Швеція вирішила підтримати чеську ініціативу щодо постачання артилерійських снарядів в Україну й передасть 30 мільйонів євро на її підтримку.
Про це шведський уряд оголосив 14 березня.
Уряд Швеції в четвер ухвалив рішення, що шведське Управління оборонних закупівель (FMV) може провести переговори та укласти угоду з відповідальним органом Чехії про закупівлю боєприпасів для України на суму 30 мільйонів євро.
Фінансування відбудеться в межах 15-го пакета шведської допомоги Україні, який нині перебуває на розгляді парламенту й потребуватиме окремого схвалення.
"Потреба України в боєприпасах є великою, особливо в артилерійських. Чехія визначила можливості для закупівлі великої кількості боєприпасів на світовому ринку для передачі Україні, і уряд хоче підтримати Чехію в цій роботі", – заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що, згідно з тими сигналами, які отримав Київ, українські військові вже в найближчому майбутньому відчують збільшення постачань боєприпасів в межах ініціативи Чехії.
Напередодні повідомляли, що на додаток до обов’язкової закупівлі 300 тисяч артилерійських боєприпасів для України в межах ініціативи Чехії Прага отримала попередню згоду на купівлю додаткових 200 тисяч снарядів.
Про те, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів, які можна за кілька тижнів відправити в Україну, якщо знайти для цього фінансування, президент Петр Павел оголосив на Мюнхенській безпековій конференції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.