ЄС відреагував на загибель 12 людей через російський удар по Одесі

ЄС відреагував на загибель 12 людей через російський удар по Одесі

Європейський Союз назвав воєнним злочином удар російського безпілотника по багатоповерхівці в Одесі 2 березня, в результаті якого загинули 12 людей, з них п’ятеро – діти.
Про це написав у Twitter (X) речник Європейської комісії Петер Стано.
За словами Стано, навмисні атаки РФ проти мирних жителів – це воєнний злочин і "ще один приклад відповіді Путіна тим, хто вважає, що мир із Росією можливий".
"ЄС продовжить підтримувати Україну, хай що буде", – наголосив він.

Russia killed 12 people in the attack on Odesa, including 5 kids:4-month-old Tymofii, 7-month-old Liza, 3-year-old Mark, 8-year-old Zlata & Serhii, who would have turned 10 in July.All our efforts must be directed towards protecting ???????? families from ???????? terror.#ArmUkraineNow pic.twitter.com/dqGdY1axNR— MFA of Ukraine ???????? (@MFA_Ukraine) March 4, 2024
Нагадаємо, в результаті влучання російського "Шахеда" у багатоповерхівку в Одесі 2 березня загинули 12 людей і постраждали ще 20, двоє з яких перебувають у реанімації у важкому стані.
Серед загиблих – п'ятеро дітей: 4-місячний Тимофій, 7-місячна Ліза, 3-річний Марк, 8-річна Злата та Сергій, якому у липні мало виповнитися 10 років.
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, коментуючи трагедію, заявив, що для Росії мають бути "серйозні і негайні наслідки, а не тривала безкарність".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.