Апеляційний суд обрав запобіжний захід Лієву з альтернативою застави

Апеляційний суд обрав запобіжний захід Лієву з альтернативою застави

Апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та застосував до екскерівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.
Про це повiдомляє пресслужба Офісу генпрокурора в коментарі УП, відео, оприлюднене на Facebook-сторінці Лієва.
"Суд задовольнив апеляцію прокурора та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (до 8 квітня включно) з правом внесення застави у розмірі 50 млн грн експосадовцю Міноборони, який підозрюється у заволодінні майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів для ЗСУ".
Деталі: Сам підозрюваний у записаному в суді коментарі сказав, що шокований нинішнім рішенням суду, він назвав розмір застави неспівставним зі своїми зарплатою та доходами. Лієв наголосив, що співпрацював зі слідством, приходив на всі допити і т.д.
Ексчиновник заявив, що має намір звертатися до Європейського суду з прав людини.
Що передувало: Екскерівник департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександр Лієв заявив, що публічно пройде поліграф, щоб довести свою невинуватість.
5 лютого Лієв пройшов поліграф, але за даними журналістів, у нього виникли труднощі з питанням про вказівки від керівництва.
Передісторія:
30 січня суд не обрав запобіжний захід Лієву, який фігурує у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн. 27 січня колишньому та чинному керівникам департаменту Міноборони (Лієву і Тоомасу Нахкуру), менеджерам компанії "Львівський арсенал" (Юрію Збітнєву) і представнику іноземної фірми повідомили про підозру у справі розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів. 26 січня Північний апеляційний госпсуд підтвердив рішення суду першої інстанції про стягнення на користь Міноборони 1,5 млрд грн з компанії "Львівський арсенал" Юрія Збітнєва, яка провалила контракт на постачання мін для ЗСУ. Раніше УП повідомляла, що фірма "Львівський арсенал" отримала від Міноборони 1,4 мільярда гривень на поставку великої партії мінометних пострілів 120 мм і 82 мм, але давно прострочила контракт і не передала ЗСУ жодної міни. Повідомлялось, що Міноборони уклало контракт з із маловідомою фірмою "Львівський арсенал" 11 листопада 2022 року. Через кілька днів після цього тодішній міністр оборони Олексій Резніков дав дозвіл на проведення передоплати за контрактом – майже 100% суми угоди. Поставки мали розпочатись уже в грудні 2022 року і повністю закінчитись до кінця лютого 2023 року, але жодної міни за передплаченим контрактом Міноборони не отримало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.