Військові США знищили 10 безпілотників хуситів та перехопили балістичну ракету

Військові США знищили 10 безпілотників хуситів та перехопили балістичну ракету

Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) повідомило, що 31 січня та 1 лютого знищили наземну станцію управління безпілотниками бойовиків-хуситів в Ємені, 10 дронів, а також перехопили протикорабельну балістичну ракету.
Як йдеться в повідомленні, американські сили завдали удару та знищили наземну станцію управління БПЛА, а також 10 ударних дронів в порядку самооборони.
"Американські сили виявили наземну станцію управління БПЛА та ударні БПЛА в контрольованих хуситами районах Ємену та визначили, що вони становлять безпосередню загрозу для торгових суден і кораблів ВМС США в регіоні", – зазначають у CENTCOM.

В іншому повідомленні йдеться, що есмінець США USS Carney, що діє в Аденській затоці, у середу перехопив протикорабельну балістичну ракету хуситів та їхні дрони.
Раніше CENTCOM повідомив про удар по позиціях повстанців-хуситів у Ємені, де, як стверджується, готувалась до запуску ракета класу "земля-повітря".
Це не перший удар США по позиціях хуситів. Вони вже здійснювали їх як в односторонньому порядку, так і спільно з Великою Британією та іншими союзниками.
Водночас попередні подібні акції були спрямовані на зменшення здатності хуситів атакувати судна в Червоному морі, а не на усунення загрози для авіації.
Хусити почали атакувати судна в Червоному морі в листопаді 2023 року нібито на підтримку палестинців у секторі Гази, де триває війна між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.