“Альтернатива для Німеччини” програла місцеві вибори на сході країни

“Альтернатива для Німеччини” програла місцеві вибори на сході країни

Представник консервативної партії ХДС Крістіан Геррготт переміг кандидата від ультраправої "Альтернативи для Німеччини" ("АдН") Уве Трума у другому турі регіональних виборів у східній землі Тюрингія в неділю.
Кандидат від "АдН" Трум впевнено лідирував у перегонах, коли в опитуваннях щодо парламентських виборів два тижні тому мав 45,7% підтримки проти 33,3% у конкурента від ХДС, але в неділю набрав лише 47,6% голосів проти 52,4% у Херрготта.
39-річний лідер партії ХДС у Тюрингії Геррготт, який є депутатом парламенту землі з 2014 року, тепер 9 лютого вступить на посаду керівника округу.

"АдН" користується значною підтримкою в Тюрингії – наразі її рейтинг схвалення значно перевищує 30% – як і в кількох інших східних землях. Її рейтинг також зростає в національному масштабі, коливаючись на позначці 20%.
Внутрішня розвідувальна служба Німеччини заявила, що "АдН" у Тюрингії та її лідер Бйорн Хьоке є "правими екстремістами", які становлять загрозу для демократії. Обидва перебувають під наглядом протягом багатьох років.
Це перші вибори після оприлюднення інформації про зустріч "АдН", де обговорювали ідею про масову депортацію з країни осіб іммігрантського походження.
Ця історія викликала обурення та призвела до численних мітингів по всій країні, в яких взяли участь понад мільйон людей, протестуючи проти правого екстремізму і за демократію.
Втім масові протести проти ультраправих у Німеччині не вплинули на кількість охочих приєднатися до правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" ("АдН").

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.