Стефанішина обговорила з єврокомісаром деталі початку переговорів про вступ

Стефанішина обговорила з єврокомісаром деталі початку переговорів про вступ

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела зустріч з єврокомісаром з питань розширення Олівером Варгеї щодо запуску переговорів про вступ України у ЄС.
За словами Стефанішиної, на зустрічі з Варгеї йшлося про структуру майбутніх переговорів.
"Ми погодили кроки щодо швидкого виконання чотирьох рекомендацій Єврокомісії, початок "скринінгу" (дослідження відповідності законодавства України праву ЄС. – Ред.), за яким будуть зустрічі урядової команди і представників гендиректорату Єврокомісії з питань переговорів про розширення; підготовку переговорної рамки. Україна спроможна рухатися у всіх цих питаннях", – зазначила віцепрем’єрка.

Нагадаємо, в середині січня президентка Єврокомісії оголосила, що у рамках підготовки до переговорів про вступ з Україною ЄК розпочинає процес передвступного скринінгу законодавства та створює переговорну рамку.

Productive meeting w/@OliverVarhelyi on the structure of ????????????????negotiations. Agreed on:- steps for steadfast 4 recs implementation- kick-off of the screening to be followed by ????????Gov team & DG NEAR meetings- negotiation framework preparation???????? has the capacity to advance on all. pic.twitter.com/U0yvprNDJW— Olga Stefanishyna (@StefanishynaO) January 25, 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.