Кислиця написав листа Гутеррешу щодо реакції ООН на російську агресію

Кислиця написав листа Гутеррешу щодо реакції ООН на російську агресію

На тлі триваючих масованих ударів Росії по цивільних об'єктах України держави-члени Організації Об'єднаних Націй (ООН) мають посилити зусилля для позбавлення країни-агресора військового потенціалу, та змусити припинити вчиняти воєнні злочини.
Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у листі до генерального секретаря Організації Антоніу Гутерреша, повідомляє Twitter (X) дипломата.
У документі постпред України озвучив думку щодо дієвої реакції ООН на удари російських окупантів по мирних містах України з метою терору.
"Дорогий Антоніу Гутерреш… Ці широкомасштабні напади, які не мають жодного військового підґрунтя і мають на меті лише тероризувати мирне населення та знищити цивільну інфраструктуру України, свідчать про те, що необхідні посилені та об'єднані зусилля держав-членів ООН, щоб позбавити агресора його військового потенціалу, змусити агресора припинити порушення Статуту ООН і повернутися до принципів міжнародного права", – йдеться в повідомленні.

Український дипломат також вкотре порушив питання стосовно позбавлення РФ повноважень в ООН та вигнання країни-агресора з Радбезу.
"Злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені Російською Федерацією, вкотре свідчать про неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимної присутності Росії в Радбезі ООН", – наголосив Кислиця.

Реакція ООН на масовані удари РФ по Україні
Раніше повідомлялося, що генсек ООН Антоніу Гутерреш засудив широкомасштабні атаки російських загарбників по Україні у ніч проти 29 грудня 2023 року. У заяві Генсека йшлося про те, що "атаки на цивільні об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури, вчинені з порушенням гуманітарного права, є неприйнятними та мають негайно припинитися".
Нагадаємо, що постпред України при ООН Сергій Кислиця під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН пояснив, як запобігти наслідкам терору РФ в Україні.
Вже 2 січня російські терористи знову влаштували масовані удари по Україні із застосуванням ракет різних типів та дронів-камікадзе. Головною ціллю російської атаки став Київ. Тоді ППО ЗСУ збита 72 ракети ворога з 99, серед знищених були усі 10 аеробалістичних ракет "Кинджал", а також було збито усі 35 "Шахедів".
Того ж дня гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила чергову хвилю ударів росіян по Києву та інших містах України. У заяві знову звучало нагадування з боку ООН до РФ, що "невибіркові удари та обстріли по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом".
Зауважимо, що перед атакою 2 серпня постпред при ООН Кислиця в одному з інтерв'ю заявив, що Радбез Організації не хоче навіть обговорювати позбавлення РФ усіх повноважень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.