Ізраїльська армія виявила найбільший тунель ХАМАСу в Газі

Ізраїльська армія виявила найбільший тунель ХАМАСу в Газі

Армія оборони Ізраїлю в неділю виявила найбільший в історії тунель ХАМАСу на півночі Сектору Гази, неподалік від прикордонного переходу Ерез з Ізраїлем.
Тунель довжиною близько чотирьох кілометрів у деяких місцях заглиблюється на 50 метрів під землю і є достатньо широким для проїзду транспортних засобів. Він не заходив на ізраїльську територію.
Одна з шахт була знайдена всього за 400 метрів від контрольно-пропускного пункту Ерез, який до наступу ХАМАСу 7 жовтня полегшував пересування палестинського цивільного населення в Ізраїль на роботу і за медичною допомогою.

За даними ЦАХАЛу, тунель має кілька відгалужень і перехресть, а також водопровід, електрику і лінії зв'язку. У деяких частинах тунелю військові знайшли захисні двері, які мали на меті запобігти проникненню ізраїльських військ всередину.
У тунелі було знайдено "багато зброї", що належить ХАМАСу.
"Його ширина вказує на те, що він призначався для здійснення рейдів на автомобілях проти цивільних осіб у прикордонних громадах Гази", – сказав у відеозаяві командир Північної бригади дивізії Гази, полковник Хаїм Коен.

За словами Коена, жодна з гілок не заходила на територію Ізраїлю.

EXPOSED: The biggest Hamas terrorist tunnel discovered.This massive tunnel system branches out and spans well over four kilometers (2.5 miles). Its entrance is located only 400 meters (1,310 feet) from the Erez Crossing—used by Gazans on a daily basis to enter Israel for work… pic.twitter.com/RcjK5LbvGL— Israel Defense Forces (@IDF) December 17, 2023

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.