Сенат США проголосував за оборонний бюджет з фінансуванням для України

Сенат США проголосував за оборонний бюджет з фінансуванням для України

Сенат США схвалив оборонний бюджет Сполучених Штатів на наступний рік обсягом $886 млрд, у який входять також кошти на підтримку України та Ізраїлю.
Законопроєкт щодо бюджету – National Defense Authorization Act – серед іншого, передбачає підвищення заробітних плат для американських військовослужбовців на 5,2%.
Кошти для підтримки України та Ізраїлю, закладені у бюджет – окремі від проєкту про додаткове фінансування на 111 млрд доларів, який застряг у Конгресі.
USA Today уточнюють, що бюджет передбачає 300 млн на Ініціативу безпекової підтримки України у 2024 фінансовому році та продовження дії ініціативи до 2027 року.

Також у ньому закладено кошти на спільні проєкти Пентагону з Австралією та Британією.
Очікується, що Палата представників у четвер проголосує за оборонний бюджет за швидкою процедурою, яка залишає менше шансів, що опоненти проєкту заблокують його, але потребує для схвалення дві третини голосів.
Лідери республіканців та демократів у Сенаті відстоювали проєкт як "чесний компроміс", у якому визначено пріоритетом змагання з супротивниками та демонструється підтримка союзникам. При цьому частина республіканців у Палаті представників невдоволені виключенням деяких положень, які вони пропонували, у тому числі у питанні скасування оплати відпустки та проїзду жінкам-військовослужбовицям у зв’язку з абортом чи іншими процедурами, пов’язаними з репродуктивним здоров’ям.
Частина невдоволені також продовженням спеціальної програми нагляду ФБР, що охопить у тому числі початок 2025 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.