У Києві з візитом міністр оборони Німеччини Пісторіус

У Києві з візитом міністр оборони Німеччини Пісторіус

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прибув до України з неоголошеним візитом. Він приїхав до Києва потягом рано вранці у вівторок, 21 листопада.
У міністерстві оборони Німеччини метою візиту було названо підтвердження підтримки України з боку Берліна. Основними темами поїздки стануть навчання українських солдатів та військова допомога Києву.
На другу половину дня заплановано переговори Пісторіуса з його українським колегою Рустемом Умеровим, а також із президентом Володимиром Зеленським. Крім політичних переговорів до програми візиту включено покладання вінків на майдані Незалежності, де десять років тому розпочалися проєвропейські протести, а також відвідування українського військового навчального центру.

#EIL Um exakt 5:00 Uhr Ortszeit ist Bundesverteidigungsminister Boris #Pistorius heute Morgen zu seinem zweiten Amtsbesuch in Kiew eingetroffen. @BILD pic.twitter.com/NjtpT0gr81 – Julian Röpcke???????? (@JulianRoepcke) November 21, 2023
Це другий візит Пісторіуса до Києва з моменту вступу на посаду міністра оборони у січні поточного року. Попереднього разу він був в Україні в лютому.
Напередодні у столиці України побував голова Пентагону Ллойд Остін. Він запевнив Київ у тому, що Вашингтон продовжить підтримувати Україну в її оборонних діях проти російської агресії, "попри чимраз більшу протидію республіканців у Конгресі та невдачі на полі бою".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.