Politico: Німеччина пропонує ООН узяти контроль над Сектором Газа після війни

Politico: Німеччина пропонує ООН узяти контроль над Сектором Газа після війни

Німеччина хоче, щоб Організація Об'єднаних Націй взяла під свій контроль Сектор Газа, щойно закінчиться війна Ізраїлю проти ХАМАСу.
Про це повідомляє Politico.
"Однак і палестинці, і деякі дипломати ЄС мають серйозні сумніви в здійсненності цієї ідеї, а високопоставлений палестинський діяч у Європі назвав її "неприйнятною", – йдеться у матеріалі.

Видання уточнює, що зараз тривають дискусії про те, як допустити більший обсяг гуманітарної допомоги в Газу і як зупинити бойові дії. Але також активізуються дискусії про сценарії дій після війни.
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив минулого місяця, що "ефективна й оновлена Палестинська адміністрація" зрештою має керувати Газою, але не запропонував жодних вказівок на те, як зробити її "ефективною".
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху раніше заявив, що його країна візьме на себе "загальну відповідальність за безпеку" в Газі "на невизначений період".

Що ще відомо про пропозицію Німеччини
Пропозиція Німеччини датована 21 жовтня, тобто до рішення Ізраїлю розпочати другу фазу своєї військової операції в Секторі Газа.
Берлін, один із найвірніших союзників Ізраїлю в ЄС, пише, що "мета Ізраїлю – це мета, яку ми поділяємо: ніколи більше ХАМАС не зможе тероризувати Ізраїль і його громадян".
Пропонуються п'ять різних сценаріїв майбутнього Сектора Газа, включно з повторним контролем над Сектором Газа Ізраїлем і взяттям контролю під контроль або Палестинською автономією, або Єгиптом.
Сценарій ООН також є у списку. На думку Берліна, цей сценарій означає "інтернаціоналізацію Гази під егідою ООН (і регіональних партнерів)" з ретельно організованим переходом до палестинського самоврядування, а в ідеалі – за допомогою виборів і в поєднанні з міжнародною угодою коаліції, що забезпечує необхідну безпеку".
Наземна операція ізраїльської армії
На початку жовтня бойовики організації ХАМАС влаштували масштабне вторгнення до Ізраїлю. Під час нападу вони вбивали, а також викрадали військових та цивільних мешканців. Після цього Ізраїль оголосив початок операції "Залізні мечі" та почав регулярно обстрілювати цілі у Секторі Газа.
27 жовтня ізраїльська армія почала посилено атакувати Газу. Також в Армії оборони Ізраїлю заявили про розширення наземної операції.
Сьогодні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про початок проведення третьої фази воєнної операції проти угруповання ХАМАС. Вона передбачає розширення наземного проникнення у Сектор Газа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.