МЗС Великої Британії очолив експрем’єр Кемерон

МЗС Великої Британії очолив експрем’єр Кемерон

Колишній британський прем'єр-міністр Девід Кемерон у понеділок був призначений новим міністром закордонних справ королівства.
У рамках перестановок в уряді Ріші Сунака попередник Кемерона на посту глави МЗС Джеймс Клеверлі призначений міністром внутрішніх справ замість Суелли Браверман, що відзначилась останнім часом суперечливими заявами.
Браверман звільнили з посади міністра внутрішніх справ після її резонансної статті, у якій вона звинуватила лондонську поліцію в упередженості на користь пропалестинських протестів.

Кемерону надали шляхетний титул довічного перства, щоб він міг обійняти посаду у Кабінеті міністрів.
У Британії володарям довічного перства надається титул барона і право на місце в Палаті лордів, якщо вони мають відповідний вік та громадянство.
Офіс Сунака повідомив у понеділок, що король Чарльз III схвалив надання Кемерону місця у Палаті лордів, дозволяючи йому повернутися до уряду, незважаючи на те, що він не був обраним членом парламенту.
Кемерон був відсутній на політичній арені понад сім років після того, як у липні 2016 року після референдуму про вихід Великої Британії з ЄС залишив посаду прем’єр-міністра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.