Ізраїль передумав продавати свої танки Кіпру

Ізраїль передумав продавати свої танки Кіпру

Командування ізраїльської Армії оборони вирішило передати виставлені на продаж танки Merkava Mk.3 для танкового батальйону, що формується. Раніше про покупку "Меркава" з Тель-Авівом вів переговори Кіпр, після чого Нікосія могла передати Україні свої танки Т-80УД.
Ізраїльські військові заявили про намір створити новий танковий резервістський батальйон учора, 8 листопада. Зазначається, що він складатиметься з добровольців, які служили у розформованих раніше танкових частинах.
Вже призначено командира нового батальйону, що отримав назву "Оф Холь" (у перекладі означає "Фенікс").

У ЦАХАЛ уточнили, що законсервовані та виставлені на продаж танки Merkava Mk.3 складуть озброєння батальйону. Скільки для цього візьмуть танки – не уточнюється.
Зауважимо, що влітку з'явилися повідомлення про плани Ізраїлю продати понад двісті танків Merkava Mk2 та Mk3 неназваним європейським країнам. У Міноборони Ізраїлю у червні розповіли журналістам, що угода перебуває на фінальній стадії.
Пізніше видання Haaretz писало, що саме Кіпр обмірковує можливість закупівлі в Ізраїлю Merkava, а свої старі радянські танки – передати Україні як допомогу.
Як зазначається у відкритих джерелах, армія Кіпру має 82 танки Т-80. Це танк з єдиною газотурбінною силовою установкою, перший у світі основний танк із вбудованим протиснарядним динамічним захистом. Танк Т-80УД із дизельним двигуном випускався у Харкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.