Країни G7 обговорять посилення протиповітряної оборони України – МЗС Німеччини

Країни G7 обговорять посилення протиповітряної оборони України – МЗС Німеччини

Україна залишатиметься головним питанням порядку денного глав МЗС країн "Групи семи" на зустрічі в Токіо 7-8 листопада. Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє зовнішньополітичне відомство ФРН.
За її словами, якщо країни G7 вичерпають підтримку Києва, президент РФ Владімір Путін "нещадно цим скористається – з жахливими наслідками для народу України та Європи", тоді як гравці в інших регіонах світу також зроблять з цього "неправильні висновки".

"Ось чому так важливо, щоб ми, як G7, продовжували рішуче і всебічно підтримувати Україну. Ось чому, наприклад, ми продовжимо працювати разом над створенням щита протиповітряної оборони для України", – зазначила Бербок.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що вартість ракети протиповітряної оборони – в рази менша, аніж ремонту наслідків влучання в енергетичну інфраструктуру, тому вигідніше одразу інвестувати у протиповітряну оборону
Як відомо, ППО була однією з ключових тем жовтневої зустрічі формату "Рамштайн", після того президент України порушував питання посилення протиповітряної оборони у розмовах з багатьма лідерами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.