Воллес закликав Німеччину передати Україні Taurus

Воллес закликав Німеччину передати Україні Taurus

Ексміністр оборони Британії Бен Воллес закликав Німеччину розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus.
Із закликом Воллес виступив 5 жовтня ввечері у Twitter (Х).
"Щоразу, коли Росія завдає ударів по цивільному населенню і порушує міжнародне право, націлюючись на об'єкти цивільної інфраструктури в Україні, необхідна відповідна реакція. Ми зробили це зі Starstreak і Storm Shadow. Тепер Німеччина має надіслати свої ракетні комплекси Taurus в Україну і приєднатися до Великої Британії і Франції", – заявив Воллес.

Every time Russia strikes civilians & breaks international law by targeting civilian infrastructure in Ukraine there needs to be a response. We did that with Starstreak and Storm Shadow. Germany should now send their Taurus missile systems to Ukraine and join the UK and France.— Rt. Hon Ben Wallace MP (@BWallaceMP) October 5, 2023
5 жовтня росіяни вдарили по кафе-магазину у селі Гроза Куп’янського району на Харкіщині. Відомо про 51 загиблого. Це найсмертельніша атака РФ на Харківщині з початку повномасштабного вторгнення.
Канцлер Німеччини Олаф Шольц 5 жовтня пояснив, що Німеччина досі не ухвалила рішення про поставку Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки намагається не допустити "ескалації" війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.