Попри втрати РФ зберігає значні можливості для війни – Міноборони Норвегії

Попри втрати РФ зберігає значні можливості для війни – Міноборони Норвегії

Росія зазнала великих втрат в Україні, особливо на суші, але вона зберігає значні повітряні та морські можливості. Про це державний секретар Міністерства оборони Норвегії Анн Марі Анеруд сказала під час Варшавського безпекового форуму.
"Повномасштабне російське вторгнення в Україну 2022 року фундаментально змінило ландшафт безпеки в Європі", – сказала вона.

Анеруд зазначила, що не варто думати, що ослаблена Росія менш небезпечна.
"Ми маємо справу з більш агресивною та більш непередбачуваною Росією. І хоча Росія зазнала великих втрат в Україні, особливо на суші, вона зберігає значні повітряні та морські можливості. Крім того, ми не повинні спиратися на припущення, що ослаблена Росія є менш небезпечною", – додала посадовець.

За її словами, упродовж останніх років Європа кілька разів була свідками безвідповідального використання ядерної риторики з боку Москви. Це не лише викликає тривогу та дестабілізує ситуацію, а й свідчить про те, що Росія тепер більше спирається на свій ядерний потенціал в оборонній політиці, що має турбувати всіх.
Держсекретар зазначила, що треба уважно стежити за співпрацею Росії та Китаю та за тим, як вона розвивається.
Як повідомлялося, 3-4 жовтня проходить Варшавський безпековий форум. Це щорічна міжнародна конференція, під час якої обговорюють найбільш значущі проблеми й виклики глобальної безпеки за участю провідних політиків, урядовців, представників академічних кіл та експертів. У центрі уваги форуму — війна в Україні та безпекова ситуація у східній частині Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.