FT: Макрон і Шольц “не ладнають”, це шкодить допомозі України

FT: Макрон і Шольц “не ладнають”, це шкодить допомозі України

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц нібито "не ладнають між собою". Це уповільнює ухвалення рішень на рівні Європейського Союзу, зокрема, щодо допомоги Україні. Про це повідомляє Financial Times.
Як зазначає видання, відсутність консенсусу між Францією та Німеччиною призводить до затримок у розв'язанні багатьох питань – від фінансування України до внутрішніх проблем ЄС.
За словами високопосадовців ЄС, глухий кут у переговорах щодо низки пріоритетних питань "налякав Брюссель та інші столиці ЄС, а також продемонстрував складність прийняття рішень без погодження між Парижем і Берліном".
"Відсутність особистої хімії між Шольцом та Макроном не допомагає. Схоже, вони просто не ладнають. І це в основі всього", – розповів один з учасників нещодавніх переговорів між двома лідерами.

Зазначається, що напруженість між країнами зберігається вже понад рік.
"Їм двом просто потрібно сісти разом в одній кімнаті та все обговорити. Без цього для інших безглуздо намагатися знайти консенсус. Ви не зможете досягти мети, якщо вони обоє не бачать загальної картини", – сказав один із високопосадовців ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.