Глава МЗС Польщі пояснив, чому не приїхав до Києва на Раду міністрів ЄС

Глава МЗС Польщі пояснив, чому не приїхав до Києва на Раду міністрів ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау відмовився їхати на Раду міністрів ЄС до Києва через спад у польсько-українських відносинах та поганий стан здоров'я.
Про це глава польського МЗС заявив в ефірі Polsat News.
"На це (відсутність на Раді міністрів ЄС – ред.) є багато причин, у тому числі й стан здоров'я. Але насамперед це пов'язано з тим, що у політиці, зокрема двосторонній політиці, між різними країнами, ми маємо період буму та спаду, що стосується відносин між Польщею та Україною, ми входимо в період спаду, і моя відсутність є частково вираженням цього", – зазначив Рау.

Водночас він наголосив, що Україна і Польща мають спільний інтерес – зупинити російський імперіалізм.
Міністр також прокоментував промову президента України Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН, де він різко розкритикував Польщу.
"Інцидент з перенесенням секторальної суперечки на міжнародний форум, ще й так, як це сталося – на засідання Генеральної Асамблеї ООН, призвів до того, що довіра нашого суспільства до нинішньої політики українського уряду щодо Польщі, м'яко кажучи, похитнулася", – заявив Рау.

Що сказав Зеленський
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський кілька тижнів тому перебував з робочим візитом в США. Зокрема, він відвідав засідання Генеральної асамблеї ООН.
У ході свого виступу глава держави, натякаючи на Польщу, заявив, що "деякі в Європі підривають солідарність і влаштовують політичний театр, роблячи із зерна трилер".
Це сталося після того, як Польща вирішила в односторонньому порядку продовжити заборону на імпорт українського зерна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.