Кабмін призначив тимчасового главу ДСНС: що про нього відомо

Кабмін призначив тимчасового главу ДСНС: що про нього відомо

Кабінет міністрів на засіданні в п'ятницю, 8 вересня, тимчасово поклав виконання обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Даника Андрія Миколайовича.
Про це повідомляє Telegram-канал представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.
Даник Андрій з 28 січня 2020 року був призначений на посаду начальника управління ДСНС України у Черкаській області. До того він був начальником головного управління ДСНС України у Донецькій області.
Він народився 26 жовтня 1978 року в місті Кропивницький. У 2002 році закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України.
Що цьому передувало
Нагадаємо, 25 серпня уряд звільнив Сергія Крука з посади голови ДСНС. Це пов'язано з перевірками у ДСНС, які проходили у рамках справи про авіакатастрофу в Броварах. У січні 2023 року у житловому кварталі Броварів впав гелікоптер ДСНС, на борту якого було керівництво Міністерства внутрішніх справ.
Внаслідок аварії загинуло 14 людей – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, їхні помічники, всі члени екіпажу гелікоптера та жителі Броварів, серед яких дитина.
У серпні ДБР оголосило підозри п'ятьом посадовцям ДСНС у справі про авіакатастрофу. Слідство вважає, що службова недбалість призвела до падіння гелікоптера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.