У Пентагоні розповіли, скільки коштів залишилося на допомогу Україні

У Пентагоні розповіли, скільки коштів залишилося на допомогу Україні

Понад 6 мільярдів доларів, передбачені на допомогу Україні, які були знайдені внаслідок облікової помилки, можуть бути витрачені не лише у поточному фінансовому році, але й у наступному. Про це заявив речник Пентагону Пет Райдер.
Щодо того, на яку саме техніку підуть виділені кошти, Райдер зауважив, що це буде погоджуватися напряму з українцями та партнерами.
"Ми вирішимо це в процесі перемовин з українцями та нашими союзниками і партнерами. Що стосується фінансування, то, як ви знаєте, наразі ми відновили та можемо використати 6,2 мільярда доларів США, які ми знайшли внаслідок облікової помилки Пентагону, в коштах які були виділені раніше. Ці гроші будуть доступні для використання, як у поточному фінансовому році, так і в році наступному", — заявив він.

Повідомляється, що в розпорядженні Пентагону все ще залишаються не витраченими додаткові 600 мільйонів доларів на допомогу Україні, які були виділені раніше в рамках закону про додаткові асигнування для України

"Так само, як і приблизно 600 мільйонів доларів, які були виділені в рамках законодавчого акту про додаткові асигнування для України, та залишились невикористаними. Ці кошти так само мають дворічний термін використання", — наголосив Райдер.

Він заявив, що Пентагон продовжить тісно співпрацювати з міжвідомчими структурами та з Україною для того, аби гарантувати, що Україна отримає усе необхідне.
"Ми впевнені, що зможемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — сказав речник Пентагону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.