Зеленський чекає на зустріч щодо мирного плану України і дякує Саудитам

Зеленський чекає на зустріч щодо мирного плану України і дякує Саудитам

Президент Володимир Зеленський заявив, що майбутня зустріч у Саудівській Аравії щодо миру в Україні є дуже важливою. За його словами, ми крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру.
Про це говорить відеозвернення Зеленського.

"Завтра в Джидді – у Саудівській Аравії – почнеться зустріч радників глав держав і представників МЗС щодо Формули миру. Багато країн будуть представлені, різні континенти, зокрема й держави Глобального Півдня.
Це дуже важливо, бо в таких питаннях, як продовольча безпека, доля мільйонів людей в Африці, в Азії, в інших частинах світу безпосередньо залежить від того, наскільки швидким буде світ у реалізації Формули миру.
Я вдячний Саудівській Аравії за цей майданчик для переговорів. Нещодавно відбулася зустріч у такому ж форматі в Копенгагені. Ми крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру".

Зеленський вважає, що дуже важливо, що світ бачить:
"Справедливе й чесне завершення російської агресії дасть користь усім у світі".

"Звільнення української землі від окупантів – це відновлення повної поваги до міжнародного права й Статуту ООН. Ліквідація всіх створених Росією загроз українській та глобальній безпеці – це повернення спокою міжнародним відносинам і стабільності глобальному життю. Вдячний усім, хто підтримує формулу миру та вже долучився до спільних зусиль заради повної реалізації формули".
Нагадаємо:
Міністерство закордонних справ Китаю раніше підтвердило участь спецпредставника уряду з питань Євразії Лі Хуея в переговорах щодо української "формули миру". Про проведення зустрічі в Саудівській Аравії у Джидді 5-6 серпня повідомило видання The Wall Street Journal, пізніше інформацію підтвердив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Українські та західні офіційні особи сподіваються, що ці зусилля можуть завершитися мирним самітом наприкінці цього року, на якому світові лідери підпишуть спільні принципи щодо припинення війни. Євросоюз очікує участі представників близько 40 держав. Раніше США назвали причину, чому Росія присутня не буде, вказавши, що вона не готова до справжньої дипломатії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.