Над Польщею помітили білоруські вертольоти: Варшава все заперечує

Над Польщею помітили білоруські вертольоти: Варшава все заперечує

В небі над прикордонним селом Біловеж (Польща) сьогодні, 1 серпня, помітили білоруські військові вертольоти. Однак порушення повітряного простору зафіксовано не було.
Про це заявило Оперативне командування Збройних сил Польщі, повідомляє RMF24.
Про що говорять місцеві жителі
Жителі села Біловеж побачили військові вертольоти Білорусі, фактично вони пролетіли над їхніми будинками. У процесі такого демонстративного польоту вдалося зафіксувати Мі-24 і Мі-8.

Влада Польщі заперечує факт вторгнення в повітряний простір країни
Польські військові стежать за тим, щоб жоден із вертольотів не перетнув кордон. Також зазначається, що білоруси попередили про свої польоти поблизу кордону з Польщею.
Зазначається, що під час одного з них гелікоптери побачили жителі Біловежі. Видання пише, що це був один вертоліт і один безпілотний літальний апарат.
Також RMF FM повідомляє, що польські радари не зафіксували перетин кордону. Солдати визнають, що машини за належної видимості було видно з Біловежі і могло скластися враження, що вони на польському боці.
Загроза від "вагнерівців" з Білорусі
Нагадаємо, після невдалого заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина частина його бойовиків прибула до Білорусі. Вони розташовуються у наметовому містечку біля військової бази Осиповичі.
Нещодавно прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що бойовиків ПВК "Вагнера", які дислокуються у Білорусі, направили у бік Сувальського коридору. Він з'єднує Польщу з країнами Балтії та розділяє Білорусь та Калінінградську область РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.