Іран та Білорусь уклали угоду про військову співпрацю

Іран та Білорусь уклали угоду про військову співпрацю

Міністри оборони Білорусі та Ірану Віктор Хренін і Мохаммад Реза Аштіані в понеділок під час зустрічі в Тегерані підписали угоду про військове співробітництво та план його реалізації на 2023 рік.
Про це повідомила пресслужба білоруського Міноборони.
Під час візиту Хреніна до столиці Ірану сторони, йдеться в повідомленні, "обмінялися думками з актуальних питань міжнародного порядку денного, а також обговорили питання стану та перспектив розвитку взаємодії у військовій сфері".
Трохи більше деталей про зустріч наводить іранське інформагентство IRNA. Воно цитує голову іранського Міноборони, який зазначив, що "Білорусь посідає особливе місце в зовнішній політиці Ірану".
Хренін і Реза Аштіані також обговорили повномасштабну війну в Україні. Представник Тегерану заявив про підтримку "дипломатичних зусиль" і водночас "висловив занепокоєння" розширенням НАТО без "урахування інтересів інших країн регіону".
Зазначимо, що ще з минулого року Центр національного спротиву при Міноборони України повідомляв про присутність іранських інструкторів у Білорусі.
У травні, за даними білоруського підпілля, робоча група іранських інженерів відвідала Гомельський радіозавод і нібито обговорювала можливість "системного налагодження виробництва безпілотників-камікадзе".
Раніше цього року Іран із робочим візитом відвідав і самопроголошений білоруський президент Александр Лукашенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.