ДБР: Суд обрав запобіжний захід екс-нардепу Арістову

ДБР: Суд обрав запобіжний захід екс-нардепу Арістову

У п’ятницю, 28 липня, суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Юрію Арістову у вигляді особистого зобов’язання.
Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.
"За матеріалами ДБР і клопотанням Генерального прокурора сьогодні Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання народному депутату", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє кореспондент Суспільного із зали суду, екснардеп має носити електронний браслет, здати документи та прибувати за викликом на вимогу судді та прокурора.
Арістова підозрюють у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах в Індійському океані. Досудове розслідування триває.
Фото: прес-служба ДБР
Арістов на Мальдівах: що відомо
Про те, що Арістова в середині липня помітили на Мальдівах у п’ятизірковому курорті Waldorf Astoria Maldives, раніше повідомляло Слідство.Інфо з посиланням на джерела. Це підтвердили в готелі, сам нардеп і його прессекретар на запитання журналістів так і не відповіли.
Після цього у Слузі народу заявили, що почали перевірку і можуть вигнати його з фракції. ДБР почало розслідувати законність виїзду Арістова на відпочинок на Мальдіви, незважаючи на заборону чиновникам залишати країну під час війни. Під час обшуків у нього вдома знайшли паспорт із відповідними відмітками.
27 липня Верховна Рада підтримала дострокове припинення депутатських повноважень Арістова після інформації про його поїздку на Мальдіви.
Юрій Арістов — народний депутат 9-го скликання від партії Слуга народу, заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. За даними журналістів, до обрання був бізнес-партнером президента Володимира Зеленського в бізнесі з продажу риби і морепродуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.