Зеленський у День державності: Не віримо, що РФ не захоче повернутися

Зеленський у День державності: Не віримо, що РФ не захоче повернутися

Президент України Зеленський виступив з нагоди Дня української державності під стінами Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві та нагородив українських захисників.
Захід транслювали в ефірі національного телемарафону.
Зеленський зазначив, що Україна вдруге відзначає День державності в умовах повномасштабної війни. "Всі хочемо, щоб наступного року ми відзначали цей день так само у вільній столиці, але вже з перемогою", – сказав президент.
"Більш ніж тисячолітня історія нашої державності говорить про те, що потрібно саме перемагати. Не зупинятися, а перемагати, не торгуватися, а перемагати, не покладатися на забаганки долі, а перемагати і будувати таку сильну державу, щоб її потенціал і здатність себе захистити, віра наших людей у себе, зброя в руках українців та єдність усіх разом у державі гарантували збереження державності України та неповторення агресії проти нашої держави", – заявив Зеленський.

"Ми не віримо, що Росія не захоче повернутися з агресією навіть після того, як ми виженемо окупантів з усієї нашої землі. Але перемога України може і повинна бути такою, щоб будь-які спроби ворога повернутися не йшли далі за хвору фантазію тих божевільних, які виношують подібні плани", – сказав президент.

За словами Зеленського, саме державність є відповіддю на потребу безпеки та миру для України.
"Державність, яку важко захищати, але важче повернути, якщо втратиш. Вона ніколи не буває лише даністю. Вона є результатом служіння та роботи заради України", – зазначив він.

На заході також були присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, голова Ради Стефанчук, прем'єр-міністр Шмигаль, міністр оборони Олексій Рєзніков, голова Нацполіції Ігор Клименко, голова ГУР Кирило Буданов, секретар РНБО Олексій Данилов та голова Офісу президента.
Зеленський також нагородив українських оборонців під час заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.