Дві третини лідерів Африки відмовилися їхати на саміт до Путіна

Дві третини лідерів Африки відмовилися їхати на саміт до Путіна

Глави більшості африканських країн вирішили бойкотувати саміт Росія-Африка. 38 із 55 країн Африки не надіслали своїх лідерів на саміт.
Про це йдеться в публікації The Moscow Times.
Саміт Росія-Африка, ціллю якого була демонстрація нових дипломатичних зв'язків РФ, пройде в умовах бойкоту. Відомо, що 38 із 55 країн Африки не надіслали своїх лідерів на саміт, який відбудеться 27-28 липня.
За словами помічника російського диктатора Путіна Юрія Ушакова, на рівні глав держав будуть представлені лише 17 країн. Ще 10 африканських держав відправили до РФ прем'єр-міністрів, а майже половина учасників саміту надіслали делегації рівнем нижче.
"Ми не будемо в претензії тому, що, по-перше, у них можуть бути якісь інші заздалегідь заплановані заходи, які передбачають участь глав держав. А по-друге, хто зміг, той і зміг", – заявив посол з особливих доручень МЗС РФ Олег Озеров.

Як розповів Ушаков, попри всі нюанси Путін планує особисто зустрітися з кожним із лідером африканських держав.
Диктатор проведе переговори з президентами:
Єгипту, Мозамбіку, Бурунді, Зімбабве, Уганди, Еритреї, Центрально-Африканської Республіки, Лівії, Камеруну, Сенегалу, ПАР, Буркіна-Фасо, Гвінеї-Бісау, Малі, Конго.
У Кремлі заявили, що на саміті Путін виступить із великою промовою та розповість про формування "нового світопорядку" на основі "багатополярності та рівності" всіх держав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.