Навальний назвав терориста Стрєлкова “політичним в’язнем”

Навальний назвав терориста Стрєлкова “політичним в’язнем”

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого влада РФ запроторила до в'язниці, заявив, що арешт колишнього офіцера ФСБ лідера терористів "ДНР" Ігоря Стрєлкова (Гіркін) незаконний, і Стрєлков – політичний ув'язнений.
"Ігоря Стрєлкова затримано незаконно. Доти, доки він залишається під вартою за цим безглуздим і очевидно політично вмотивованим звинуваченням, він є політичним ув'язненим", – написав Навальний у Telegram.

Він також зазначив, що раніше Стрєлков був засуджений судом Нідерландів за збиття "Боїнга" із 298 пасажирами на борту. "Сам Стрєлков не заперечує своєї участі у бойових діях в Україні в невизначеному статусі. Все це теж має бути розслідуване та отримати справедливу оцінку суду", – зазначив він.
"Але зараз Стрєлков заарештований не за звинуваченням у скоєнні справжнього злочину, а за фіктивною та сфабрикованою справою про екстремізм. Говорячи просто – за критику влади. А саме Шойгу та Путіна", – додав російський опозиціонер.

Навальний заявив, що "Стрілков став жертвою своєї власної влади" і не варто над цим зловтішатися, тому що це "означає публічно підтримувати беззаконня".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.