Reuters: Двоє протестувальників спалили Коран перед посольством Іраку в Данії

Reuters: Двоє протестувальників спалили Коран перед посольством Іраку в Данії

У понеділок двоє протестувальників підпалили копію Корану, священної книги ісламу, перед посольством Іраку в столиці Данії, що загрожує подальшим погіршенням відносин між двома країнами.
Про це повідомляє Reuters.
Двоє протестувальників належать до групи, яка називає себе "Данські патріоти", що провела аналогічну демонстрацію минулого тижня і вела пряму трансляцію подій у Facebook. Уряд Данії тоді засудив підпал.
Організатор понеділкової демонстрації в Копенгагені розтоптав копію Корану і підпалив книгу на підставці з фольги поруч з іракським прапором, що лежав на землі.
Кілька тисяч іракців вийшли в суботу на демонстрацію в Багдаді через підпали Корану в Швеції і Данії. Акцію організували керівні іракські партії і збройні угруповання, багато з яких близькі до Ірану.
Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив у суботу, що люди, які оскверняють Коран, повинні понести "найсуворіше покарання".
До МЗС Ірану після п’ятничної акції зі спаленням Корану викликали посла Данії.
Нагадаємо, 20 липня у центрі іракської столиці Багдада сотні людей штурмували посольство Швеції і підпалили його на знак протесту проти чергової акції зі спаленням Корану.
Після цього персонал посольства Швеції в Іраку "з міркувань безпеки" тимчасово евакуювали до Стокгольма.
Провокаційні акції зі спаленням Корану у Швеції раніше призвели до ще більшого загострення відносин Стокгольма з Туреччиною, яка блокує вступ країни у НАТО. Зокрема, президет Туреччини Ердоган жорстко реагував на подібні акції у скандинавській державі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.