Британська розвідка розкрила тактику кадировців під Мар’їнкою

Британська розвідка розкрила тактику кадировців під Мар’їнкою

Чеченці, що воюють на стороні Москви, використовують під Мар'їнкою саморобні вибухові пристрої. Цю тактику застосовували під час чеченських воєн 90-х. Про це, з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії.
Як зазначається у зведенні, у червні 2023 року надійшло кілька повідомлень про використання російськими військами старих броньованих машин, начинених кількома тоннами вибухівки, як саморобні вибухові пристрої. Екіпаж, швидше за все, вистрибує з машини після того, як пустить її курсом.
Більшість російських випадків використання таких машин було зареєстровано в районі Мар'їнки, неподалік Донецька, і вони почалися за кілька днів після того, як чеченські підрозділи увійшли до цього району.
"Існує реальна ймовірність того, що чеченські сили застосували цю тактику" , – зазначається у повідомленні.

За даними британської розвідки, є спадщина чеченських бойовиків, які вміють користуватися такими машинами, починаючи з чеченських воєн 1990-х років. Повідомлялося також, що чеченці, що воюють на боці України, виготовили аналогічні машини у січні 2023 року.
"Більшість російських саморобних вибухових пристроїв майже напевно вибухнули до того, як досягли своєї мети через комбінацію протитанкових мін і вогню прямим наведенням, що ставить під питання життєздатність цього засобу. Однак вони викликають дуже сильні вибухи, які все ж таки можуть мати психологічний вплив на оборонні сили" , – зазначають у Міноборони Британії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.