У САП скоротили прокурора, який вів справу екс-глави Верховного суду

У САП скоротили прокурора, який вів справу екс-глави Верховного суду

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі скоротили посаду Олександра Омельченка, який займався справою екс-глави Верховного суду Всеволода Князєва.
"Про те, що я вже не працюю в САП, я дізнався 3 липня, коли вийшов на роботу. Перед цим, 30 червня, я був у відпустці один день. Мене ознайомили з наказом про те, що посаду начальника першого відділу скорочено і в Водночас створено нову посаду – начальника першого відділу – заступника начальника управління підтримки публічного обвинувачення та представництва в суді САП, хоча така посада законом не передбачена.
Відбулося скорочення посади начальника першого відділу та одразу ж з'явилася вакансія начальника першого відділу – заступника начальника управління підтримки публічного звинувачення та представництва у суді САП. По суті це ніяке не скорочення, а просто мене позбавили посади» , – заявив прокурор.

Своє звільнення Омельченко пов'язує з конфліктом із головою САП Олександром Клименком "щодо певних розбіжностей у розумінні проведення процесуальної дії у справі Князєва".
"До цього якихось нарікань та претензій до моєї роботи не було. Підстав для скорочення посади також не було, оскільки у нас 11 прокурорів мобілізовані, і відчувається брак кадрів" , – зазначив він.

Прокурор вважає, що у САП сталося не скорочення, а позбавлення його посади.
У зв'язку з цим Омельченко звернувся до Ради прокурорів із повідомленням про загрозу незалежності прокурора.
На питання, хто зараз проводить процесуальне керівництво у справі Князєва, Омельченко зазначив: група прокурорів, які разом із ним працювали над цим провадженням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.