У Німеччині хочуть залишитись майже половина українських біженців – опитування

У Німеччині хочуть залишитись майже половина українських біженців – опитування

З понад одного мільйона українських біженців, які приїхали до Німеччини, рятуючись від війни, 44% сподіваються залишитися в країні, свідчать дані опитування. Про це, з посиланням на Reuters.
За даними опитування, кількість українських біженців, які хочуть залишитися у ФРН, збільшилася на 5% порівняно з 39% станом на кінець літа 2022 року.
При цьому 18% з числа опитаних вже знайшли роботу, що лише на 1% більше у порівнянні з літом 2022 року. Цьому сприяло те, що три чверті біженців відвідували курси німецької мови або закінчили їх.

Жінкам з дітьми, згідно з опитуванням, складніше знайти роботу, а половина українок, які приїхали до ФРН як біженки після повномасштабного вторгнення РФ до країни у лютому 2022 року, мають як мінімум одну дитину.
Зараз лише 3% жінок з маленькими дітьми працюють, в основному через те, що більшість із них не мають партнера в Німеччині, тоді як 23% чоловіків з маленькими дітьми працюють, оскільки зазвичай мають партнера.
Опитування спільно провели Німецький інститут економічних досліджень, Інститут досліджень зайнятості (IAB), Міністерство у справах міграції та біженців ФРН та Федеральний інститут демографічних досліджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.