Кулеба закликав не слухати погрози Лаврова через F-16

Кулеба закликав не слухати погрози Лаврова через F-16

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив впевненість, що Україна все одно отримає винищувачі F-16, та закликав не боятися грізних заяв Кремля.
Його коментар з’явився у відповідь на заяву глави МЗС РФ Сергєя Лаврова про те, що Росія розглядатиме надання Україні західних винищувачів як "ядерну загрозу".
Кулеба наголосив, що "єдиною загрозою для Росії є український солдат" і саме українських військових Путін та російське керівництво має боятися найбільше.
"Україна отримає F-16, як і планується. А Росія "проковтне" це, попри грізну риторику Лаврова", – зазначив Дмитро Кулеба.

В англомовному оригіналі Кулеба використав 'tongue rattling' (що неможливо точно передати в україномовній версії), обігравши англомовний вислів 'saber-rattling' – "бряцання зброєю".
Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров заявив, що Росія розглядатиме надання Україні винищувачів F-16 як загрозу з боку Заходу в ядерній сфері, тому що на цих платформах потенційно можливо закріплювати ядерну зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.