Росіяни намагаються відновити позиції, які займали до підриву ГЕС – Гуменюк

Росіяни намагаються відновити позиції, які займали до підриву ГЕС – Гуменюк

Російські військовослужбовці під тиском командування і загороджувальних загонів намагаються відновити рубежі оборони на підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС тимчасово окупованих територіях.
Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.
"На багатьох ділянках вони отримали наказ повернутися і відновити перший рубіж оборони, хоча окупанти тяжіють до другого рубежу, куди їх відкинула висока вода, де вони вже добре прикопалися. Там не так вогняно з боку контрбатарейної роботи Сил оборони. Але зараз вони все одно під тиском командування і загородзагонів намагаються відновити перші рубежі оборони, хоча там їм добряче прилітає від наших хлопців", – поінформувала Гуменюк.

Водночас вона зазначила, що російські військові постійно намагаються переміщувати свої зосереджені зусилля – як людський ресурс, так і озброєння.
"Але те, що ми маємо певний вогневий контроль над транспортно-логістичними маршрутами, робить цю роботу з переміщення для них дуже важкою", – додала керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня.

На її переконання, це також підриває морально-психологічний дух ворога, тому що "вони розуміють, що затискаються в такі території, з яких далі вихід буде тільки один – чорний пакет".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.