Білорусь провела навчання зі стрільбами біля кордону Литви під час саміту НАТО

Білорусь провела навчання зі стрільбами біля кордону Литви під час саміту НАТО

Військовослужбовці армії Білорусі провели навчання на кордоні з Литвою. Це відбулось у розпал саміту НАТО у Вільнюсі.
Про це говорить сторінка Міноборони Білорусі.
"На Гожському полігоні у військовослужбовців 6-ї окремої гвардійської механізованої бригади відбуваються комплексні тактичні заняття з бойовими стрільбами", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час занять мотострілецькі відділення відпрацювали питання "блокування та знищення умовного противника", встановлення мінних полів стройовим розрахунком, ураження цілі з озброєння БМП-2 та штатної стрілецької зброї.
Також військовослужбовці армії Білорусі відпрацювали "нанесення вогневого ураження з використанням навчального боєприпасу", що скидається з квадрокоптера.
Гожський полігон знаходиться поблизу міста Гродна, яке розташовано поблизу кордону з Польщею та Литвою.

Саміт НАТО у Вільнюсі
Нагадаємо, що сьогодні у Вільнюсі стартував саміт НАТО, який триватиме і завтра. На ньому союзники зібралися насамперед для того, аби визначити майбутнє України в Альянсі та її боротьбу з російською агресією. А саме в контексті її військової підтримки. Як анонсували партнери, на цьому саміті буде узгоджено новий пакет військової допомоги НАТО для України.
Ситуація у Білорусі
Минулого року військове командування Білорусі влаштувало перевірку можливості початку мобілізації у кількох регіонах. За даними білоруських ЗМІ, у разі оголошення в Білорусі військового стану та переходу країни на "військові рейки" для потреб армії працюватимуть 1,5 млн осіб.
Нещодавно у Білорусі провели так зване "мобілізаційні навчання". Воно проходило у Мінській області і тривало 10 днів, до 30 червня.
Сьогодні стало відомо, що влада Білорусі хоче, щоб найманці приватної військової компанії "Вагнера", яких розмістять у країні, навчали білоруських солдатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.