“Літакопад” на Брянщині: Повітряні сили натякнули на причетність української ППО

“Літакопад” на Брянщині: Повітряні сили натякнули на причетність української ППО

Повітряні сили ЗСУ показали відео, на одному з кадрів якого видно знищені ЗРК Patriot ворожі цілі. Під трьома російськими гелікоптерами зазначена дата 13 травня — день, коли у Брянській області "падала" російська авіація.
У списку збитих цілей зенітно-ракетного комплексу Patriot через трафарет набито 13.05.2023, над цим написом — три вертольоти та один безпілотний літальний апарат літакового типу. Також поруч ще є два літаки, проте дату під ними розгледіти складно.
13 травня у Брянській області РФ майже одночасно впали два російські військові гелікоптери Мі-8 та винищувачі Су-34 і Су-35, екіпажі загинули. Про це писали російські державні ЗМІ та викладали відео у соцмережі очевидці, але офіційно російська влада не коментувала інциденти й кількість втрачених літальних апаратів.
Наступного дня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що може йтися про падіння вже трьох гелікоптерів, а ця ударна група із вертольотів та літаків РФ тоді летіла здійснювати чергову атаку керованими авіабомбами на українські населені пункти на півночі. Він казав, що до "літакопаду" причетна протиповітряна оборона росіян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.