Байден: США продовжать захист України від нового нападу

Байден: США продовжать захист України від нового нападу

Мета США в Україні проста і полягає в тому, щоб країна стала демократичною і здатною захиститися від нової агресії Росії.При цьому Вашингтон не бажає війни із Москвою. Про це, із посиланням на статтю президента США Джо Байдена для газети New York Times.
Байден підкреслив, що якщо країни НАТО не будуть піддаватися нападу, то США не будуть безпосередньо втручатися в війну.
"Ми діяли швидко, щоб послати Україні значну кількість озброєнь і боєприпасів, щоб вона могла битися на полі бою і займати найсильнішу позицію за столом переговорів. Саме тому я вирішив, що ми надамо українцям більш просунуті ракетні системи і боєприпаси, які дозволять їм більш точно завдавати ударів по ключових цілях на полях битв в Україні", – написав він.

Байден зазначив, що вільний світ та інші країни на чолі з США стали на бік України, надаючи безпрецедентну військову, гуманітарну та фінансову підтримку.
"Американці будуть дотримуватися курсу з українським народом, тому що ми розуміємо, що свобода не є безплатною. Це те, що ми завжди робили, коли вороги свободи намагалися залякати і пригнічувати невинних людей, і це те, що ми робимо зараз. Володимир Путін не очікував такої міри єдності або сили нашої відповіді. Він помилявся. Якщо він очікує, що ми здригнемося або зламаємося в найближчі місяці, він в рівній мірі помиляється", – додав він.

Байден також підтвердив відсутність у США планів чинити тиск на Україну, щоб вона пішла на поступки Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.