ЗМІ встановили особи окупантів, які контролювали Каховську ГЕС до підриву

ЗМІ встановили особи окупантів, які контролювали Каховську ГЕС до підриву

Каховську гідроелектростанцію перед підривом контролювали солдати окремої 205 мотострілецької бригади. Стали відомі їхні особи.
Про це йдеться в розслідуванні проєкту "Схеми" та видання "Слідство.Інфо".
Як зазначають журналісти, під час встановлення особистостей окупантів, які контролювали Каховську ГЕС, вони керувалися репортажами російських пропагандистських медіа.
Зокрема, так ідентифікували 35-річного Арсена Піцхелаурі з позивним "Грузин". Виходячи з фото у соцмережах, солдат брав активну участь в окупації Херсонської області. При цьому на кількох знімках він знаходиться на території Каховської ГЕС.
Російський солдат Арсен Піцхелаурі. Фото: radiosvoboda.org Також ЗМІ ідентифікували сержанта інженерно-саперного батальйону 205 бригади Руслана Магомедова. Його ще 2022 року нагородили російським "Орденом "За відвагу".
Російський солдат Руслан Магомедов. Фото: radiosvoboda.org Журналісти нагадують, що саме підрив Каховської ГЕС солдатами 205-ї бригади є основною версією, яку наводять українські чиновники та ЗМІ. Її очолює полковник Роман Тітов, який з березня 2015 року бере участь у війні проти України.
Він командував підрозділами, які до 2016 року брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях України у Луганській області.
Нове перехоплення після підриву
Проект "Схеми" та агентство "Слідство.Інфо" також оприлюднили нове перехоплення розмови російських окупантів, яка відбулася вже після підриву Каховської ГЕС. Виходячи з діалогу, росіяни готувалися щось виконати "за командою". При цьому один з учасників розмови визнає, що сталася "НП" (надзвичайна подія).
Перехоплення розмов росіян після підриву станції. Джерело: radiosvoboda.org Фрагмент діалогу, як стверджують журналісти, їм надало джерело серед українських військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.