Головному конкуренту Ердогана на виборах загрожує до 110 років в’язниці — ЗМІ

Головному конкуренту Ердогана на виборах загрожує до 110 років в’язниці — ЗМІ

Головний конкурент президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на виборах, що відбулися в травні, Кемаль Киличдароглу може бути засуджений до тюремного ув'язнення.
Про це пише турецьке видання Cumhuriyet.
Як зазначають журналісти, адвокат колишнього кандидата у президенти Джелал Челік розповів, що проти Киличдароглу подали вже 28 позовів. Їх передали до прокуратури Анкари.
За словами адвоката, розслідування щодо частини позовів припиняли, оскільки Киличдароглу був депутатом турецького парламенту і мав недоторканність. Але зараз він не має такого привілею, оскільки він не потрапив у склад Великих національних зборів.
У Cumhuriyet пишуть, що більшість позовів, які подали проти Киличдароглу, пов'язані з образами чи звинуваченнями у бік Ердогана. Зокрема, колишній кандидат порівнював чинного президента з лівійським диктатором Муаммаром Каддафі та румунським диктатором Ніколае Чаушеску. За інформацією журналістів, позивачем у більшості випадків також є сам Ердоган.
Нагадаємо, вибори президента Туреччини проходили у травні у два тури. Згідно з результатами, Ердоган набрав 52,14% голосів, а Киличдароглу – 47,86% голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.