Через обстріли є знеструмлення у семи областях – Міненерго

Через обстріли є знеструмлення у семи областях – Міненерго

Через російські обстріли у Дніпропетровській області було знеструмлено 16 населених пунктів, у Запоріжжі та Донецькій області – без світла 5 населених пунктів та дві шахти. Про це заявили у Міненерго.
"Через попередні обстріли і, як наслідок, технологічні порушення у Дніпропетровській області знеструмлено 16 населених пунктів (все вже вдалося пожвавити), у Запорізькій області – 5 населених пунктів.
У Донецькій області через обстріли без світла залишилися 5 населених пунктів, вже другу добу знеструмлено дві шахти в одному з прифронтових міст регіону" , – звітують у міністерстві.

Також через постійні обстріли прифронтових та прикордонних з Росією територій залишається без світла частина споживачів у Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.
"Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє ситуація із безпекою.
Незважаючи на труднощі, енергетична система працює стабільно. Продовжуються масштабні ремонтні роботи у рамках підготовки до нового опалювального сезону. Обмеження для побутових споживачів не застосовуються" , – додали у міністерстві.

При цьому експорт та імпорт електроенергії на цю добу не плануються.
Також у Міненерго відзвітували про ситуацію в газовій галузі.
За словами міністерства, триває закачування блакитного палива до сховищ – з добу обсяг газу у вітчизняних ПСГ зріс більш ніж на 28 мільйонів кубометрів газу. Запаси блакитного палива зросли і становлять понад 9,3 мільярда кубометрів газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.