Саміт Ради Європи підтримав наміри притягнути керівництво РФ до відповідальності

Саміт Ради Європи підтримав наміри притягнути керівництво РФ до відповідальності

Лідери Ради Європи підтримують міжнародні зусилля, спрямовані на притягнення до відповідальності політичного і військового керівництва Росії за війну проти України.
Про це йдеться у підсумковій резолюції саміту Ради Європи, повідомляє з Рейк’явіка кореспондент ЄП.
"Ми вітаємо міжнародні зусилля, спрямовані на притягнення до відповідальності політичного та військового керівництва Російської Федерації за її агресивну війну проти України, а також прогрес у створенні спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії, як це було підкреслено на Саміті ключової групи Спеціального трибуналу під головуванням президента Зеленського", – йдеться у резолюції.

Лідери наголосили, що Рада Європи за необхідності має брати участь у відповідних консультаціях і переговорах та надавати конкретну експертну і технічну підтримку цьому процесу.
Як повідомлялося, четвертий саміт Ради Європи схвалив підсумкову резолюцію, у якій заявив про політичну підтримку українського прочитання "формули миру".
Документ, який ухвалили президенти та голови урядів держав-членів Ради Європи, висловлює "повну підтримку Україні та її народу" і гарантує, що світ "буде з Україною стільки, скільки буде потрібно".
Нагадаємо, також на саміті Ради Європи у Рейк’явіку 43 держави схвалили угоду про реєстр збитків від агресії РФ, що прокладає шлях до компенсацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.