Тихановська закликала опозицію готуватись на випадок смерті Лукашенка

Тихановська закликала опозицію готуватись на випадок смерті Лукашенка

Лідерка об’єднаної опозиції Білорусі Світлана Тихановська на тлі чуток про стан здоров’я самопроголошеного президента Александра Лукашенка закликала готуватись "до будь-якого сценарію".
Відповідну заяву Тихановська опублікувала у Twitter.
"Про стан здоров'я диктатора Лукашенка ходить багато чуток. Для нас це означає лише одне: ми повинні бути добре підготовлені до будь-якого сценарію. Щоб повернути Білорусь на шлях демократії і не допустити втручання Росії", – заявила білоруська опозиціонерка.

Вона також закликала міжнародне співтовариство "діяти на випередження й швидко".
There are many rumors about the dictator Lukashenka's health. For us, it means only one thing: we should be well prepared for every scenario. To turn Belarus on the path to democracy & to prevent Russia from interfering. We need the international community to be proactive & fast. pic.twitter.com/qfnsnPYBMZ — Sviatlana Tsikhanouskaya (@Tsihanouskaya) May 15, 2023

Нагадаємо, про стан білоруського лідера чи про місце, де він зараз перебуває, тривалий час нічого не було відомо. З моменту урочистих заходів 9 травня в Москві та Мінську Лукашенко не з'являвся в публічному полі, жодних заходів за його особистої участі не проводили.
За даними незалежних ЗМІ, ввечері 13 травня кортеж у супроводі спецпідрозділу "Стріли" приїхав у Республіканський клінічний медичний центр Управління справами президента.
Водночас удень у понеділок білоруські державні ЗМІ показали кадри з Лукашенком, який прибув до центрального командного пункту військово-повітряних сил Білорусі, причому аналітики звернули увагу на те, що в нього перебинтована одна рука.
Зазначимо, що згідно з Конституцією Білорусі в разі недієздатності або смерті Лукашенка найвища влада в країні перейде до спікера верхньої палати парламенту, Ради Республіки, до нових виборів. Нині цю посаду обіймає 62-річна Наталія Кочанова – колишня керівниця апарату Лукашенка, яка вважається лояльним і жорстким політиком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.